søndag 8. desember 2013

3 hjerter i Symagasinet!

STOLT! Det er det rette ordet akkurat nå. I september ble jeg intervjuet av Tone-Iren som jobber for Alt om håndarbeide - Symagasin. Symagasinet er dansk, men nå har det startet å lage et blad rettet mot norske sydamer. Tone-Iren var i Larvik på Dress a girl around the worlds første sytreff. Der intervjuet hun meg med bloggen og merket 3 hjerter, og Nina og meg med Dress a girl. 

Tone-Iren ville at jeg skulle ha med et av mine mønster. Jeg liker tanken på at barn blir interessert i søm og lage ting, så mønsteret ble en rispose/ertepose. Det er Annika, mellomstemor i huset og den som har arvet mammas kreativitet mest, på 9 år, som har laget aperisposene. Alma, 4 år, og Sebastian, 11 år, er mine egne, skjønne modeller.



tirsdag 3. desember 2013

Barnevotter

 Hausen-vottene til Elisabet i Hausen Makeri er laget i voksenstørrelse og en barnestørrelse. Barnestørrelsen passer til mine eldste barn, på 11 og 9 år. På den andre paret jeg laget, smalnet jeg den delen over hendene. Annika elsker at de er så lange. 

Alma ville jo selvfølgelig også ha votter, så jeg prøvde meg litt fram. Det som er så kjekt, er at når du vet hvordan grunnformen på mønsteret er, så kan du fnt tegne egne votter etter din størrelse. Alma sine passer helt perfekt og er supre barnehagevotter. 

Jeg har prøvd ut flere vottestørrelser. Str 5-7 år er ferdige, str 3-4 år også. Den minste str, 1-2 år trener jeg meg litt på enda. Problemet var at jeg ble syk og sengeliggende i ei uke, og etter det har det ikke blitt flere barnevotter. 






søndag 1. desember 2013

You´ll never walk alone

Jeg har laget to Henrikke-kjoler av Liverpool-stoff. Den ene kjolen var til Alma, som en overraskelse til pappa´n hennes.

 Den andre kjolen var til Annika. Hun skulle med pappa´n, onkel Richard og fetteren sin, Vegard, på Liverpool-kamp i sommer. Og da ønsket hun seg veldig en Liverpool-kjole. Og det er jo klart mamma lager kjole når hun blir spurt. Hun fikk mye oppmerksomhet og var veldig stolt.


Av det samme stoffet har jeg sydd denne buksa. Den ble sendt til en ivrig Liverpool-fan, som ville kle sin sønn i denne.