mandag 31. januar 2011

Sytreff i Drammen!

I går var det treff med damene fra Sykroken. Det var andre gangen vi hadde treffet, og på samme sted som sist. Silje hentet meg kl 10, vi puttet bilen full av maskiner og stoff, og dro til Drammen.

I går var vi ni damer der og tre barn. Ikke så vi noe til kommandøren heller. Eller var det noen som gjorde det? Jeg hadde med meg overlock-maskinen og broderi-maskinen min. Jeg fikk ferdig en del ting og noe ble nesten ferdig.

Denne puta var til tante Monica. Hun har nettopp hatt bursdag og da jeg spurte hva hun ønsket seg, var svaret; Pute med hjerte i lilla, rosa eller beige. Da ble denne til. Det er lin fra Stoff og stil. Jeg ble veldig fornøyd med den, og kommer til å lage flere av denne. Ja, jeg fikk bestilling på to stykker av tante Beate med en gang. Tante M ble veldig fornøyd og den passet perfekt inn i stua.

Siden jeg skulle vise fram broderi-maskinen min, tok jeg med et bestillingsprosjekt. Jeg har fått bestilling på Ole Brumm-fleecegenser. Jeg synes denne ble veldig søt og det synes hun som har bestilt den også. Størrelse 92-98. Tror det var noen andre som kunne tenkt seg en broderi-maskin, ja..


Denne Henrikke-kjolen ble helt ferdig. Den er laget av lilla og hvit-mønstrete bomullsstoff og lilla lin. Den lillafargen er nydelig! På kanten mellom de to stoffene har jeg sydd en tynn blondekant. Str 128. Er usikker på om denne blir til Annika eller om den blir til salgs. Annika hadde veldig lyst på den.
Det var det jeg ble helt ferdig med. I tillegg ble jeg nesten ferdig med tre andre Henrikke-kjoler, men de får jeg blogge om når de er ferdige. Gleder meg!

lørdag 29. januar 2011

Prinsessekjole

Denne kjolen ble til i går kveld. Og det var ei som hadde veldig lyst på den til morgenen i dag. Men denne kjolen var allerede tinget av mamma´n til ei jente i barnehagen til Alma. Den lille prinsessa hadde snakket om meg i går og ville så gjerne ha en 3 hjerter-kjole. Det var så morsomt, for jeg hadde tenkt på lille prinsessa mens jeg lagde nettopp denne kjolen. I dag fikk jeg melding og jenta synes den var SÅ fin. Så nå er den Sunnivas :)



fredag 28. januar 2011

Nydelig kjole til Alma

Stoffet til denne kjolen er bare fantastisk nydelig! Torsdag var jeg på Stoff og stil med Kristine. Der møtte vi Linn, så Linn og jeg fikk handlet litt. Dette stoffet har allerede blitt kjole til Alma. Jeg har laget den med et ensfarget stoff nederst, som ble delt med en blonde. Jeg gleder meg til sommeren når Alma kan ha den på.

Str 86.

Mamma, det er jo akkurat sånn jeg ønsker meg!

Denne buksa har lenge ligget nede i sykroken min. Den har vært halvferdig, den manglet bare strikk i livet og beina. I går fikk jeg ånden over meg og den ble ferdig. Annika fikk den i dag og utbrøt: "Mamma, det er jo akkurat sånn jeg ønsker meg!"

De passer perfekt til snuppa og hun byttet den fort ut med kjolen. Ny favorittbukse!

Gamle gardiner blir til Henrikke-kjole

Endelig fikk jeg bruke de gamle gardinene. Jeg synes gardinene var så fine, så jeg har lenge ønsket å lage noe av dem. Men jeg kunne jo ikke det, det var de som ga oss litt nattemørke. Men siden de var så dårlige, og vi ønsket oss persienner, ble persienner bestilt. Onsdagen overrasket mannen meg med nye persienner på rommet, det ble kjempefint! Nå mangler bare lister, så er rommet ferdig.

Så fort gardinene var nede, klipte jeg i dem. Resultatet har til nå blitt en Henrikke-kjole til Annika. Alma kommer nok også til å få en sånn kjole. Helt lik eller med noe annet nede og på armene? Ikke helt sikker enda, men kjole blir det.




I dag er Alma og jeg hjemme. Og vi skal kose oss! Vi skal få besøk av Josefine, Jonathan og Pernille. Vi gleder oss! Jonathan ville også ha 3 hjerter-klær, ikke bare Josefine som skulle få. Han har fått en monstertruck-genser før, og han bruker den hele tida. Det er så morsomt når barna også blir fornøyde!

onsdag 26. januar 2011

Henrikke-kjole nr 2

Sommer´n kommer snart! I allefall så er det det jeg drømmer om! For å korte ned tida, syr jeg sommerkjoler. Herlige Henrikke-kjoler som er gode å ha på og som ingen andre har. Annika fikk en ny i dag. Sort stoff med turkise fugler og masse blomster. Kjenpefint stoff i seg selv, og jeg synes kjolen ble veldig søt og anvendelig med det hvite stoffet med blomster på. En liten "blonde"kant på midten gjør susen sammen med to små hjerter.

Annika er kjempefornøyd!




Henrikke-kjole

Den forrige kjolen som ligger rett under her, ble jeg veldig fornøyd med. Synes den ble kjempesøt! Jeg la den ut på Facebook med en gang, ja, for skryte av seg selv, det skal man! Og jeg var ikke alene om å synes at den var søt. Jeg fikk en bestilling med en gang. Og siden jeg var i sy-nydelige-sommerkjoler-humør ble denne til. Den er nesten lik, bare at denne har et hjerte. Annikas kjole har en stjerne. Kjolen sendes av gårde i dag. Håper lille frøkenen som får den blir glad.






tirsdag 25. januar 2011

*Gjør-meg-glad*-kjole!


Noen dager er mindre bra og da trenger man noe som gjør deg glad. Jeg er så glad jeg har hobbyen min. Når jeg syr føler jeg at jeg virkelig kan noe. Og det kan ingen ta i fra meg! Jeg elsker å sy og det er min balsam for sjela. Det gjør meg glad og gir meg overskudd.

Nå er det mange sånne dager på rad. I dag har jeg laget denne kjolen, for å bli glad igjen. Denne er til Annika og jeg gleder meg til hun kommer hjem. Da er jeg sikker på det blir "hoppe opp i ganget"-klemmer og de er så gode!

Barn igjen-mønster litt forandret på. Str 128. KOM SOMMER!!






1 minutt etter at jeg la denne ut på Facebook, fikk jeg en bestilling på den :)

Alma i nye joggedresser

Jeg er sikker på at Alma elsker å gå i joggedress i barnehagen. I allefall når dressen består av herlig og myk velour med perfekte skyer. Dette stoffet er min store favoritt. Har jeg sagt det før? Det er så mykt og deilig, og skyene er der for å sette seg på og drømme seg bort.

Alma har her fått en dress i den brune velouren, fra før av har hun bukse i den røde. Og Josefine, Almas skjønne venninne i barnehagen, har rosa dress. Stoffet er fra CeThodesigns.no og dressen er laget i str 86.



Enda en dress ble ferdig til Alma i helga. Jeg synes piggsvin-stoffet fra CeTho er så fint, så jeg ville kombinere det med velour. Den lilla velouren fra Stoff og Stil, som faktisk allerede lå i hyllene, passet perfekt til. Lilla ribb som også er fra Stoff og stil.

Jeg kombinerte piggsvin og ensfarget på buksa, en til hvert bein, og synes det ble litt morsomt sånn. ALma er velvillig prøvedukke, om ikke så villig til å bli tatt bilder av.


Tålmodighetskjole


Ei venninne bestilte i høst en fleecekjole og endelig ble den ferdig. Huff, det gikk utover hennes tålmodighet og min samvittighet! Jeg tror denne kan bli en favoritt i skapet. I allefall elsker jeg å gå i fleecekjoler. Denne er i marineblå fleece fra Stoff og stil. Hun ville han den enkel, så jeg pyntet den bare med en hvit kroklisse under puppene og den fikk da hvit velour som fôr i hetta.



lørdag 15. januar 2011

Liverpool-genser til Sebastian også

Sebastian ville også ha Liverpool-genser. Mamma hadde ikke nok grå fleece, så for å få den mest lik pappas Liverpool-genser, ble det grå isoli. Det er rød fleece i hetta og rød ribb på armer og bol.

Han ble superglad og har bodd i denne siden den ble ferdig.

mandag 10. januar 2011

Heia Liverpool!

Mannen er stor Liverpool-fan! Og da jeg fant Liverpool-merke til broderimaskinen, MÅTTE jeg jo bare ha det. Nå kan jo han også se nytten av den flotte maskinen.

Grå fleece med rødt fleece som fôr i hetta. Rød ribb på armer og bolen.

Jeg kan knapt vente til mannen kommer hjem fra jobben. Kanksje Alma og jeg må ta den med. Vi skal innom han etter vi har vært hos legen med snuppa.


søndag 9. januar 2011

Vrangsydd kjole

Ny kjole ble levert ut i dag. Det er morsomt når kunder kommer tilbake. Jeg sydde i senhøstes en lilla kjole i fleece med kaki alvehette. Denne var den første jeg sydde som var vrangsydd. Den er sydd på overlock´n med samme farge som hetta. Jeg var veldig skeptisk i begynnelsen, men likte den veldig godt da den ble ferdig. Denne hadde også et hjerte på brystet.




Nå ville eieren av den lila kjolen gi en nesten lik bort i bursdagsgave. Ei venninne hadde likt den lilla så godt. Den ble bestilt like før jul og kunne altså hentes i dag. Brun fleece med kaki alvehette og brunt bånd. Kaki hjerte på bystet.




lørdag 8. januar 2011

Tussi på fleece

Alma fikk en stor Tussi til jul. Den er nesten like stor som henne. Hun drar den med seg inn i stua, gir den mat ved bordet og skal ha den med seg ned i kjelleren. Så det var jo nesten en selvfølge at jeg måtte sy en genser med Tussi på.

Tussi er brodert på den flotte broderimaskinen min. Det er mye jobb for maskinen og Tussi tok 1 time å sy! Jeg gleder meg til Alma våkner så hun kan se og prøve genseren.





Hvis du har lyst på noe med et spesielt broderi eller kanskje et navn, så er det bare å ta kontakt :)

fredag 7. januar 2011

Kule pulsvarmere

Jeg fikk julegavebestilling på fem pulsvarmere. Det var fire som jeg pleier å lage; med bånd og mellomverk. Det siste paret ville hun gjerne skulle ha dødningshode på. Jeg tenkte mye på dette paret. Hvordan skulle jeg klare det? De er jo ikke så store, så det kunne lett bli mye pirke-jobb. Men da broderimaskinen var i hus, ja, da var det ikke noe spørsmål en gang! Jeg lastet ned broderiet skull og fikk de tøffeste pulsvarmerne ever!


torsdag 6. januar 2011

En til Camilla og en til meg

Camilla, ei god venninne, har bursdag på julaften. Vi har "alltid" feiret dette med fest 2. juledag. I fjor falt den dagen på en søndag og mange hadde jobb dagen etter. Hun inviterte jentene på kosekveld lille-nyttårsaften. Camilla har alltid fått hjemmelagde bursdagsgaver av meg. Så også i år. Jeg synes selv det er så deilig med fleecekjolene. De er gode og varme, akkurat passe, myke, tøffe, fine, unike og bare deilige! Og Camilla skulle jammen meg få en sånn kjole i år.


Og sånn ble den. Brun fleece fra Stoff og stil og gul jersey med brune aper fra CeTho design. Jeg digger det stoffet. Her synes jeg den ble tøff og leken på samme tid. Camilla ble superglad og kosa seg med den i helga.

Mens den brune fleece´n var i tørketrommelen (for alt stoffet jeg syr av, vaskes før bruk), sydde jeg sammen resten av kjolen min. Den hadde ligget halvferdig altfor lenge. Nå skulle den gjøre ferdig til å ha på i bursdagen. Og det har helt klart blitt min nye favoritt!!


Orange fleece fra Stoff og stil og brun fleece inni hetta. Trompet-armer og bånd under puppene. Dette båndet er i brunt med morsomme fugler på. Bånd rundt hetta også.

Star Wars og en fornøyd gutt!

Godt nytt år!
Jula gikk altfor fort og ferien var bare over på en stor uke. Altfor kort! Jula gikk til mange pakker, mye glede og mange sykedager. Her var vi fire av fem som var dårlige. Heldigvis var det Alma som slapp unna.

I år var det mange som fikk pakkerunder treet fra 3 hjerter. Jeg er ganske så stolt av det. Det var mange hektiske uker før jul. Nå etter jul er det færre bestillinger, naturlig nok. Men det er likevel noen her. I morgen blir det en liten tur på Stoff og stil for å handle til en voksenkjole.

Nå etter jul har jeg hatt tid til å sy til mine egne. Og det var med stor glede jeg kunne overrekke Sebastian ny genser mandagsmorgenen.







Annika fikk ny pingvin-fleecegenser. Den må jeg få tatt bilder av.